“Digitális Témahét” az iskolánkban

Sikeresen lezárult a 6. és 7. évfolyam számára április 3-7. között szervezett “Digitális Témahét”. Iskolánk az országos programhoz csatlakozva egyéni tematikát alkotott “Képalkotás síkban és térben címmel”. Az egész hetet felölelő programsorozatban a diákok részt vehettek egy nyomdalátogatáson, ahol megismerkedtek a régi nyomdai technikákkal, a betűszedéssel, de láthatták azt is, hogy hogyan készül egy aktuális eseményhez fűződő plakát. A városi könyvtárban került megrendezésre az a kiállítás amelyen a számítástechnika kezdeteit mutatták be. A tanulók tárlatvezetéssel követhették végig az érdekes informatika történeti kiállítást.
Délutáni kézműves foglalkozáson a gyerekek papírrepülőt hajtogattak és versenyeztek alkotásaik röptetésével. Bemutató láthattak arról, hogyan készül el ragasztópisztoly segítségével egy térbeli ceruzatartó.
Tanórai keretek közt is sok érdekes programban volt részük a kiválasztott évfolyamoknak. Fizika órákon látványos kísérletben tekinthették meg az összeadó színkeverést, és érdekes formában tanulhatták a fénytant. A természetismeret órákon térbeli  illusztrációkkal szemléltetett tananyagokat ismertek meg. A rajz órákon a kivonó színkeverés gyakorlati megvalósítását (színkeverés) és a pontokból alkotott képek technikáját sajátíthatták el. A matematika órán a 3D-s képalkotás alapjait képező koordináta rendszereket és a síkidomokat ismerték meg a tanulóink.
Az informatika órák keretében megismerkedtünk a hagyományos nyomtatási technikák részleteivel, technikájával. A térbeli képalkotásra áttérve először egy tervező programban készültek alkotások, majd a csütörtöki napon az iskola aulájában egész délelőttös bemutató keretében nézhették meg hogyan is működik egy 3D-s nyomtató. A nyomtató működését Dévay István igazgató úr mutatta be, miközben az iskola diákjai által tervezett kulcstartók is nyomtatásra kerültek. Ezt a programot az iskola minden diákja láthatta a délelőtti szünetekben, míg a tanórák alatt a felső tagozat osztályai váltották egymást.
A hetet a párhuzamosan zajló “Természettudományi Hét” befejező programja, a felső tagozat számára meghirdetett informatika verseny zárta, ahol a gyerekek játékos formában versenyezve mutatták meg mit tudnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KRÉTA rendszer
Étkezés
Rendőrségi prevenciós csomagok
Pályázat 112
Tájékoztató Szülőknek

Óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység az iskolában

Az intézményben iskolai szociális segítő:
Horváth Anita.

Fogadóóra helye, ideje az iskolában:
kedd: 08.00-10.30
csütörtök: 14.30-16.30

  1. emelet, 14. terem

Bővebben

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Idegen nyelvi mérések eredményei
Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány
Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program