A Magyar Táncbajnokságok győztesei

Urbán István 6.a és Urbán Lilla 4.a osztályos tanulók Szigetszentmiklóson 2015. február 21-én Junior I. Tíztánc Magyar Bajnokságon 1. , illetve február 22-én a Junior I. Standard Magyar Bajnokságon is 1. helyezést értek el. Gratulálunk a versenyzőknek!

Felsős megyei Petőfi-szavalóverseny

Területi Német Nyelvtani és Szövegértési verseny

Iskolánk tanulója, Kiss István II. helyezést ért el a 2015. február 18-án megrendezett Területi Német Nyelvtani és Szövegértési versenyen.

Számítástechnikai tanulmányverseny

A járási számítástechnikai tanulmányi versenyen iskolánk tanulói, a 6. osztályos korcsoportban III. helyezést Vérten Dániel (Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola), a 7. osztályos korcsoportban II. helyezést Szabó Bence (Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola) érte el.

Felkészítő tanár: Urbancsok Győző

V. Országos Táncverseny

Iskolánk tanulója, Urbán Dominik, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett és az Oktatási Hivatal által szervezett  V. Országos Táncversenyen II. korcsoportban I. helyezést ért el.

“Álmaim Iskolája” rajzverseny

2015. február  5-én rendeztük meg iskolánkban a nagycsoportos óvodások részére meghirdetett rajzpályázat díjkiosztóját.  „Álmaim Iskolája” címmel szebbnél szebb alkotások kerültek kiállításra az intézményünk aulájában. Városunk 6 óvodájából 46 gyermekmunka érkezett. A zsűri  mindien óvodából egy-egy kiemelkedő  művet oklevéllel jutalmazott, ezen kívül minden gyermeket apró ajándékkal leptünk meg. Iskolánk diákjai műsorral kedveskedtek a résztvevő gyerekeknek, mely nagy tetszést aratott.
A műsorról készült gépgaléria itt tekinthető meg:

30 ÉVES A KLAUZÁL – JUBILEUMI BÁL – 2015. MÁRCIUS 21.

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából 2015. március 21-én 19.00 órai kezdettel jubileumi bált rendezünk. A jeles eseményre szeretettel várunk mindenkit, aki velünk együtt szeretne ünnepelni.

Az est fővédnökei: OLTYÁN LAJOS címzetes igazgató úr, a “piros iskola” első igazgatója és KŐHALMI ZOLTÁN építész, Karinthy-gyűrűs humorista, iskolánk volt diákja.

Sztárvendégként fellépnek: KŐHALMI ZOLTÁN, az 1998-as Humorfesztivál győztese, Karinthy-gyűrűs humorista és HAJDÚ BALÁZS, a “szentesi humormaffia legfiatalabb tagja”, aki szintén nálunk koptatta a padokat. Fellépnek még a SZILVER TÁNCSPORT EGYESÜLET táncosai, a fergeteges hangulatról az ALIBI EGYÜTTES gondoskodik.

Jegyek kaphatók elővételben 2015. január 15-től a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában Tímea Vargáné Őze és Szilágyiné Bugya Márta igazgató-helyetteseknél.

További információ, érdeklődés: Farkas Erzsébet Ibolya-nál a facebook-on valamint a Jubileumi bál a Klauzálban esemény oldalán.

Lehalkul a város zaja karácsony estére.

Melengeti lelkünket a kicsiny gyertyák fénye.

Megszületett a szeretet e napon,

Hogy az embereknek hitet, reményt adjon!

Boldog karácsonyt!

 

Iskolánkban a karácsonyi történéseket felidéző ünnepi műsorokkal kedveskedtek a tanulók szüleiknek. A másodikosok pedig mesés és táncos karácsonyi műsorukkal örvendeztették meg az óvódásokat és iskolánk pedagógusait.

Az ünnepek közeledtével az iskoláskorú gyerekek nem csak a karácsonyt és a vele járó ajándékok kibontásának izgalmát várják, hanem az ezen időszakkal együtt járó téli szünetet is mikor a tanulás helyett a kikapcsolódás és az ünnepvárás időszaka tölti ki a mindennapokat.

Adventi ajándék

A másodikosokhoz már ellátogatott a Jézuska. December 15-én, Kecskeméten jártak a gyerekek a Ciróka Bábszínházban ahol a Piroska és farkas előadást nézték meg. Itt még nem ért véget a meglepetések sora, mert a színház után a Játszóházban vártak bennünket és még a McDonald’s-ban is jártunk.

Adventi készülődés

Az adventi készülődés időszakában, sok osztályban apró kezek munkálkodtak a karácsonyi ajándékok készítésén. Volt ahol a mézeskalács illat legte be a termet, volt ahol asztali díszek vagy karácsonyi mécsesek készültek.

Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva: