Klauzál Gábor Általános Iskola

  
  

Tankönyv

Kedves 1. osztályos szülők!

Az 1.a és 1.b osztály a tankönyveket augusztus 30-án 8:00-tól 11:00-ig veheti át a tantermekben (9-es, 19-es).

Kérjük, ekkor hozzák be a megvásárolt tanszereket is.

Köszönjük

A tanító nénik

Megyei matematika verseny 2017

Május 9-én rendezte meg a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola a 3. osztályosok megyei matematika versenyét. Az intézmény közel 20 éve szervezi ezt a rangos versenyt, melyre idén 33 diák jutott be a térségből.  A 6 feladatból álló sort Labádi Lajosné nyugalmazott igazgatóhelyettes állította össze. Dévay István igazgató köszöntője után 45 perc állt a gyerekek rendelkezésére, hogy megbirkózzanak a feladatokkal. Amíg az iskola tanárai javítottak, a versenyzők uzsonnáztak és kézműves foglalkozáson vettek részt. Az eredményhirdetésen az első 5 helyezett könyvjutalomban részesült. Minden gyerek apró ajándékkal és némi tapasztalattal térhetett haza a versenyről. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak is!

A következő eredmények születtek:

Helyezés Név Település Iskola Felkészítő
1. Juhász Emma Szeged Tisza-parit Ált. Isk. Sztupovzkiné Nagy G.
2. Dobsa Márton Hódmezővásárhely Németh László Gimn. Nagy Imréné
3. Német Bernát Szeged Ságvári Gyakorló G. Csótiné Láng M.
4. Tulkán Dávid Szeged Béke Utcai Ált. Isk. Balassa Istvánné
4. Börcsök Bende Makó Kálvin Téri Reform. Á. I. Csaláné Oláh Edit

A megyei összesítő az alábbi hivatkozáson megtekinthető:

Megyei összesítő 3. osztály 2017.

„A vers ünnepe a Klauzálban”

2017. április 27-én rendeztük iskolánkban a felsős Petőfi-szavalóverseny megyei döntőjét. Csongrád megye valamennyi régiójából érkeztek versenyzők a megmérettetésre. Keresztesné Farkas Erzsébet munkaközösség-vezető köszöntője után Papdi Dániel, a HMG irodalmi-drámai tagozatának 10.D osztályos diákja József Attila: Bűn című versét szavalta el. Felkészítő tanára: Szebeni Zoltán. Ezután Majtényi András tanár úr és tanítványai léptek a képzeletbeli színpadra. Anhela Merina Camacho a Szél hozott, szél visz el… című vers megzenésített változatát énekelte, Vízhányó Anna pedig a Vigyázz a madárra című dalt adta elő. Zongorán kísért: Majtényi András, a tagozat ének-zene tanára. A produkció osztatlan sikert aratott. Köszönjük a színvonalas előadást. A műsort követően Dévay István intézményvezető nyitotta meg a megyei döntőt, majd a szavalók vették át a főszerepet. Klasszikus és modern szerző műve egyaránt szerepelt a repertoárban. Amíg a zsűri tanácskozott, a gyerekek és kísérőik az iskolai büfében frissíthették magukat. Mindkét zsűri véleménye szerint igen magas színvonalú versmondásokat hallhattunk, nehéz volt a döntés. A díjazottak névsora:

5-6. évfolyam:

I – I.: Dávidházi Dóra – Hódmezővásárhely (sajnos a regisztrációnál lemaradt az iskola és a felkészítő tanár neve) és Melkhun Máté – Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola – felkészítők: Farkas Márta, Hering Ferencné és Melkhunné Hering Orsolya
II.: Varga Kitti – Szeged, Rókusvárosi II. Számú Ált. Isk. – felkészítő: Szatmári Katalin
III.: Lantos Barnabás –Hmvhely, Bethlen Gábor Ref. Gimn. – felkészítő: Szabó Ildikó
IV.: Kátai Márió – Csongrád, CSTÁI Galli János Ált. Isk. – felkészítő: Busa Réka
Különdíjban részesült: Sonkovits Anna – Makó, Kálvin Téri Ref. Ált. Isk. – felk.: Kovácsné Bodzsár Zsuzsanna és Janó-Szegi Eszter – Szentesi Deák Ferenc Ált. Isk. – felkészítő: Döméné Kardos Ágnes

7-8. évfolyam:

I.: Soós Adél – Hmvhely, Liszt Ferenc Ének-Zenei Ált. Isk. – felkészítő: Szabó Tamásné
II.: Nagy Szabolcs – Makói József Attila Gimn. – felkészítő: Kissné Hős Orsolya
III – III. Széni András – Hmvhely, Szent István ált. Isk. – felkészítő: Szappanos Zoltán és Várhidi Attila – Szeged, Radnóti Miklós Kísérleti Gimn. – felkészítő: Gortva Tamás
IV.: Ládonyi Laura – Szentesi Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk. és Óvoda – felkészítő: Ráfiné Gáspár Annamária
V.: Tóth Ádám – Makói Kálvin Téri Ref. Ált. Isk.- felkészítő: Kovácsné Bodzsár Zsuzsanna
Különdíjban részesült: Csóti Viola – Domaszéki Ált. Isk. – felkészítő: Viplakné Pásti Mária és Márton Henriett – Szeged, Weöres Sándor Ált. Isk. – felkészítő: Csizmadia Judit

Köszönjük a zsűri tagjainak – Berényi Katalin, Kotymán Márta, Pozsár Ferenc ( 5-6. évfolyam), Kis-Rácz Antalné, Bíró-Szabó Ágnes, Szurmik Zoltán ( 7-8. évfolyam ) munkáját! Köszönet illeti Nagy Zsuzsanna, Fári Andrea, Hérány Mónika szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségét valamint Borka Zoltán oktatástechnikus, Szöllősi Ferenc és a technikai dolgozók munkáját. Külön köszönet Kárpáti Lajosnak a fotókért!

Találkozunk jövőre!

Dr. Keresztesné Farkas Erzsébet
a verseny szervezője

Elérhetőségeink

6600 Szentes, Klauzál u. 12-18.

Telefon: 63/562-317

Email: klauzal.szentes@gmail.com

OM: 029629

Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány

Tájékoztató a nyári napközis táborról

Határtalanul 2017

Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program