Országos döntőben Kotvics-Varga Mirjam és Kiss István!

A 2016. november 24-i iskolai forduló után 2017. január 19-én került sor a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny megyei döntőjére. Az ország 244 legjobb hetedikese mérte össze tudását, s várta izgatottan az eredményeket. Iskolánkból 3 tanuló vett részt a megyei döntőn, és ragyogóan szerepeltek. Kotvics-Varga Mirjam megyei első ( holtversenyben), Kiss István pedig megyei másodikként jutott a verseny országos döntőjébe, melyre a legjobb 29 diákot hívták meg. Csongrád megyét négyen képviselik, s ebből kettő a mi iskolánk tanulója.Gratulálunk Mirjamnak és Pistinek, és sok sikert kívánunk az országos döntőn!

Felkészítő tanáruk: Keresztesné Farkas Erzsébet

 

“Vár a Klauzál”

Nyílt nap meghívó

Alsós megyei Petőfi szavalóverseny nevezés

Alsós megyei Petői-szavólverseny nevezés

Közös karácsony az óvodásokkal

Hagyományainkhoz hűen ismét együtt ünnepeltünk az ovisokkal a közelgő szeretet ünnepén. A karácsonyi hangulatot iskolánk második évfolyamos tanulói idézték meg verses, zenés műsorukkal. Köszönjük felkészítőiknek a színvonalas előadást: Molnárné Kozma Mártának, Komjáti Beátának, Vargáné Őze Tímeának, Bálint Ágnesnek és Vida-Szűcs Zsuzsannának. A hangulatos délelőttöt közös énekléssel zártuk, amit Dévay István intézmény vezető kísért gitárral játékával.

Karácsony

A hó alatt alszanak a házak, az egész világ csupa varázslat. S mint valami tündérálom, jön el hozzánk Szentkarácsony.
Békés ünnepeket kívánunk!

Informatikai sikerek iskolánkban

A Pollák Antal járási informatikai tanulmányi versenyen szép sikereket értek el iskolánk tanulói.

Gyarmati Rebeka Molli (5.a) és Garai Lázár (5.b) holtversenyben I. , Vida Gergő (6.b) III. , Kiss István (7.b) pedig  V. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Urbancsok Győző

 

 

Idegen nyelvi teadélután

A Társadalomtudományi hét hagyományos programja az Ötórai tea fél 3-kor elnevezésű idegen nyelvi teadélután, amely mindig vidám hangulatú. December 13-án délután angol nyelvből 8 csapat mérte össze tudását. Közben finom kekszet eszegettek és teát kortyolgattak a gyerekek. A feladatokat Kerekesné Török Mária tanárnő állított össze, ő vezette a vetélkedőt is. A zsűri – Molnárné Szalai Edit és Berente-Dosztál Diána tanárnők – munkáját segítette Dévay István intézményvezető is. 
Eredmények:
1. English Queens and a King – 5. b osztály
Bozóki Aniett, Garai Vanda és Garai Lázár 
2. The Kings – 5.b osztály
Antal Tímea, Szabó Zsuzsa, Faragó Patrik
3. Christmas Girls – 6.a osztály
Erdei Emese, Eszes Anna, Lehota Leontina

Minden helyezett és résztvevő édességben és apró ajándékban részesült. Gratulálunk mindenkinek.

Német nyelvű idegen nyelvi teadélután

2016. december 13-án került sor iskolánkban a német nyelvű idegen nyelvi teadélutánra, melynek feladatai a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódtak. Bálint Anetta tanárnő vezetésével 5 csapat mérte össze tudását és kreativitását fél 3-tól egy-egy pohár tea és finom keksz társaságában. Előzetes feladatként rövid verset vagy dalt kellett megtanulni német nyelven, és azt előadni. Ezután változatos feladványok következtek: szókereső, puzzle, labirintus, német nyelvű dal összeállítása, keresztrejtvény, színezés.. mindenkinek jutott munka bőven. A zsűri tagjai 8.-osok voltak: Mácsai Kata, Gyalai Alexandra és Buza András. A jó hangulatú vetélkedőn a következő eredmények születtek:
1. Schneemanner – 6.b osztály
Jász Kende András, Horváth Bence, Lőrincz Szabolcs, Benkő Krisztián
2. Vier Engel – 7.a, 7.b
Naszádos Erika, Kurucz Dóra, Varga Alexandra, Varga Klaudia
3. Vier Sterne – 6. b osztály
Figura Viola, Sándor Melissza, Károlyi Amanda, Hámori Tamara
4. Rentiere – 6.a osztály
Gergely Gréta, Bellér Ádám, Kalamusz Gergő, Bagi Gergő
5. Super Vier – 6.a osztály
Csáki Zénó, Szeri Benedek, Csikós Dániel, Szabó István

Minden résztvevő édességet és apró ajándékot kapott. Köszönjük Bálint Anetta tanárnő és a zsűri munkáját, gratulálunk a csapatoknak!

 

Ezüstös angol nyelvű rejtvényfejtők!

A Szentesi Koszta József Általános Iskolában 2016. december 08-án rendezték meg az angol nyelvű rejtvényfejtő verseny városi döntőjét, melynek témája a közelgő karácsony ünnepe volt. Iskolánk egyik 3 fős csapata kiváló versenyzéssel a 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Szekeres András és Vendlóczki Zoltán 6.a és Vida Gergő 6.b osztályos tanulók. Az Erdei Emese(6.a)és Tóth Richárd(6.a)összetételű csapatunk betegség miatt csak két fővel versenyzett,  de így is becsülettel helytálltak. A 6.a -sok felkészítő nevelője Molnárné Szalai Edit, a 6.b-s Vida Gergőé pedig Berente-Dosztál Diána. Gratulálunk a csapatoknak és felkészítő tanáraiknak! Szép volt, fiúk és Emese!

Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva: