Klauzál Gábor Általános Iskola

  
  

Tanévnyitó

Tájékoztatjuk a szülőket és a tanulókat, hogy a tanévnyitó időpontja:

 

2018. augusztus 31.    17:00

 

A tankönyveket is ekkor kapják meg a tanulók.

Kérjük a könyvek számára táskát hozzanak!

Pótvizsgák

Tájékoztatjuk a szülőket és a tanulókat, hogy a pótvizsgák,

osztályozóvizsgák időpontja:

 

2018. augusztus 28.    8:00

FELHÍVÁS

Tisztelt 1. osztályos Szülők!

 

A megbeszélések alapján beszednénk a tanszerlistán szereplő eszközöket.

Időpont:

2018. augusztus 28. 16:00-18:00-ig

1.a  13-as tanterem

1.b   8-as tanterem

A felszerelések behozatalának időpontját kérjük tartani, ekkor áll módunkban átvenni azokat.

Klauzálos sikerek az országos versenyen

Garai Lázár 6. b osztályos tanuló ragyogó sikert ért el az MM Publications kiadó angol nyelvi versenyén. Az első forduló után 128 másik tanulóval együtt az I. helyen állt, így a kiadó egy második fordulót is szervezett, amely után az országos versenyen IV. helyezett lett.  Gratulálok neki!

Természettudományi hét 2018

 

2018. május 7 – 11 között szerveztük meg a nagy hagyományokkal rendelkező természettudományi hetet. A TÁMOP 3.1.4 C pályázat fenntartásaként a hét témájául az egészséges életmódot választottuk. A felsős diákok idén is gazdag és színes programok közül választhattak.
Hétfő délután Sándor János gombaszakértő tartott előadást a gombák érdekes világáról. Mesélt különleges és értékes gombákról , a gombászás előnyeiről és veszélyeiről kiemelve az ehető és mérges gombapárokat. Külön kiemelte a gombamérgezés tüneteit és a szükséges teendőket. Az előadás a tanulók kérdéseivel igazán interaktívvá vált.

 

Kedden Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt leköszönő titkárát hívtuk meg. A Vöröskereszt történetéről szóló kisfilm megtekintése után beszélgetett a gyerekekkel a nyári balesetekről, a vérzések fajtáiról illetve alapvető elsősegély nyújtási ismeretekkel bővítette a diákok ismereteit. Nagy hangsúlyt fektetett a szakszerű újjáélesztés elsajátítására gyermek valamint felnőtt esetén is, amit a próbababán a vállalkozó kedvűek ki is próbálhattak.

 

Szerda délután Dévay István intézményvezető útibeszámolóját hallhattuk a Határtalanul programon belül nyertes erdélyi kirándulásról, amelyen iskolánk 7. osztályos tanulói vettek részt. A bemutatást igazgató úr történelmi, földrajzi sőt kémiai magyarázatokkal színesítette. A képek magukért beszéltek és megállapítottuk, hogy Erdély lenyűgöző és legalább egyszer látni kell.

 

Csütörtökön a hagyományos informatika vetélkedőt szerveztük két korcsoportban. Az 5-6. osztályosoknak a feladatokat Horváth Ferenc tanár úr állította össze. A 2-3 fős csapatok párhuzamosan egy totó-t kellett megoldaniuk az immunrendszer témakörével kapcsolatban az internet segítségével, majd a PAINT program segítségével egy vitaminkészítmény plakátját kellett megtervezniük.
A vetélkedőn a következő eredmény született:
I. Vitamin (6.b osztály) – Szabó Zsuzsanna, Héjja Bence, Garai Lázár
II. GG (5.b osztály) – Komjáti Péter, Gődér Gergő, Duka Kornél
III. Almák (5.a osztály) – Faur Kevin, Sándor Máté, Hajnal Attila
Gratulálunk a nyertes csapatok tagjainak!

 

A 7-8. osztályosoknak Urbancsok Győző tanár úr írta ki az előzetes feladatot. A csapatok nehéz feladat előtt álltak. Az immunrendszerről, annak erősítéséről és védelmi szerepéről kellett Powerpoint bemutatót készíteniük. A zsűri a tartalom mellett az esztétikumot és a felhasznált effekteket is értékelte. Az elkészült munkák ebben a korcsoportban is magas színvonalúak lettek, ami mutatja tanulóink informatika jártasságát és kooperációs képességét is.

 

Az értékelés után a következő tanulók értek el helyezést:
I. Gömöri Roland, Horváth Bence (7. b osztály)
II. Tomcsányi Máté, Szekeres András (7. a osztály)
III. Csikós Anna, Varga Alexandra (8. a osztály)
A hét utolsó napján a mozgásé volt a főszerep. Valkainé Gombás Gabriella itness edző egy 20-25 perces „deep work” edzést tartott a lelkes kiscsapatnak. Már a látvány is fárasztó volt, ennek ellenére a fiúk és lányok egyaránt odatették magukat és igyekeztek követni a mozdulatokat. A torna után levezetésként még beszélgettek a mozgás fontosságáról, hogy napjaink egyik vezető egészségügyi problémáját, az elhízást és ennek következményeit elkerüljék.
A természettudományi hét végén szeretném megköszönni a munkaközösség valamennyi tagjának a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítséget. Végül itt is kifejezném köszönetemet a meghívott előadóknak az érdekes és szakszerű előadásaikért.

 

Kerekesné Török Mária
munkaközösség-vezető

KÖRZETI ATLÉTIKAI VERSENY

 

 

2018. május 8-án került sor a Diákolimpia körzeti atlétika versenyére az alsó tagozatosok körében, melyen iskolánk alsós leány és fiú tanulói a II. korcsoportban versenyeztek és szép eredményeket értek el. Lánycsapatunk büszke lehet az elhozott 2. helyezésre, a fiúk viszont magasan az 1.helyen végeztek, így képviselhették nemcsak az iskolánkat, hanem városunkat is a megyei atlétika versenyen.
Külön dicséret Mihály Róbert 4.b osztályos tanulónak, aki egyéni összetett eredménye alapján is megszerezte az első helyezést, így két arany éremmel távozhatott a versenyről.

 

Lány csapattagok:
Horváth Viktória 4.a
Losonczi Julianna 4.a
Nagy Anasztázia 4.a
Kövér-Kis Laura 4.a
Hajnal Fanni 3.a
Czibulya Diána 2.a

Fiú csapattagok:
Orosz Valentin 4.a
Mihály Róbert 4.b
Horváth János 4.b
Bódi Tibor Rómeó 4.b
Olasz Gergő 3.a
Károlyi Rodrigó 3.b

 

 

A csapatok tagjainak és felkészítőinek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Területi matematika verseny

 

Iskolánk április 24-én rendezte meg a 4. osztályosok területi matematika versenyét. A legjobbaknak idén is 6 feladattal kellett megbirkózniuk a rendelkezésükre álló 45 perc alatt. Szentes és vonzáskörzetéből 20 diák vett részt a versenyen, szinte valamennyi iskola képviseltette magát. A feladatmegoldás után uzsonna és különféle fejlesztő játékok várták a versenyzőket, ezalatt az iskola pedagógusai javították ki a feladatlapokat. Az első 5 helyezett oklevélben és könyvjutalomban részesült, de minden tanuló vitt haza apró ajándékot a versenyről.

 

Eredmények:
1. hely Deák Réka               Koszta József Ált. Isk.          Felkészítő: Seres Katalin
2. hely Nagy Zsuzsanna      Koszta József Ált. Isk.          Felkészítő: Seres Katalin
3. hely Molnár Mónika          Koszta József Ált. Isk.         Felkészítő: Oltyán Gyula
4. hely Horváth Áron            Koszta József Ált. Isk.          Felkészítő: Oltyán Gyula
4. hely Losonczi Máté          Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk. Felkészítő: Kerekes Angéla
Ők képviselik városunkat május 9-én, Hódmezővásárhelyen a megyei versenyen.
Gratulálunk a helyezetteknek és a felkészítő nevelőknek is!

dav

Ragyogó angolos siker! – I. helyezett a Klauzál!

ANGOL NYELVEN AMERIKÁRÓL! Március 22-én a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola szervezte a LOL Angol Nyelvi Vetélkedőt, melyen a Szentes város általános iskolái mellett Szegvár és Csongrád egy-egy csapata is elfogadta a meghívást. A versenyen az amerikai kultúra és civilizáció volt a téma, mellyel a gyerekek a történelem és angol órákon ismerkedhettek meg. A szervezők érdekes, vidám és előzetes ismereteket igénylő feladatokat állítottak össze, melyeket angol nyelven kellett megoldani. A vetélkedőt nagy örömünkre iskolánk csapata nyerte meg! I.hely Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola A csapat tagjai: Rácz Tamás, Szekeres András, Vendlóczki Zoltán 7.a osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Molnárné Szalai Edit

Szívből gratulálunk a csapatnak és a felkészítő nevelőnek is!

Ovis Olimpia XI.

Iskolánkban 2018. március 23-án került sor a  már hagyománynak számító Ovis Olimpia megrendezésére, ahol a szentesi óvodák gyermekei mérettették meg magukat különböző játékos sportfeladatokban.

 

I. helyezett: Felsőpárti Óvoda- Rákóczi Ferenc utcai óvoda “Bárány” csapat

II. helyezett: Farkas Antal Utcai Tagóvoda “Hóvirág” csapat

III. helyezett: Apponyi Téri Tagóvoda “Ibolya” csapat

 

Elérhetőségeink

6600 Szentes, Klauzál u. 12-18.

Telefon: 63/562-317

Email: klauzal.szentes@gmail.com

OM: 029629

Elsős beíratás

Tisztelt Szülők!

Az intézmény 2018. március 13-án, 9:00-tól 10:50-ig óralátogatás keretén belül biztosít lehetőséget az intézménnyel és leendő tanítókkal való megismerkedésre.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beiratkozás:
2018. április 12 (csütörtök) 8:00-19:00 között és 2018. április 13. (péntek) 8:00-19:00 között lesz.

Milyen papírokat kell a beiratkozásra magunkkal vinni?

  • A gyermek személyazonosságára alkalmas, a gyermek nevérekiállított  lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
  • Nyilatkozat életvitelszerű lakcímről.
  • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példánya,amely lehet:óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakvélemény, sajátos nevelés igényű gyermek esetében szakértői bizottság szakértői véleménye
  • A gyermek törvényes képviselőjének személyazonosító igazolványa.
  • Nyilatkozat a gyermek felügyeleti jogának gyakorlásáról
  • A szabad mozgás és a tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgárok Magyarországon történő beiskolázásához szükséges dokumentumok: regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya.
  • Nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan oktatást, vagy az állami erkölcstan oktatást igényli gyermeke számára.

 

A szükséges kitöltendő dokumentumok itt érhetők el:

Nyilatkozat a tanuló sajátos helyzetéről_JPG

Nyilatkozat étkezési kedvezmény_JPG

Nyilatkozat

Nyilatkozat2_JPG

Nyilatkozat3

Tisztelt Szülők_JPG

Iskola ismertető 2018 2019

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány

Tájékoztató a nyári napközis táborról

Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program