Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők, Kollégák!

Horgászat 2015

2015. június 15-én a TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0504 pályázat támogatásában horgásznapot szerveztünk a derekegyházi halastavakra.

A pályázat lehetővé tette a horgászatot, 10 darab felszerelt orsós bot beszerzését, a gyermekek ebédeltetését, a horgászverseny szervezését és az utazást.

Mint a képek is bizonyítják, a horgászat sikeres volt, sok halat fogtak a gyerekek.

 

Rendkívüli honismeret óra

2015. jún. 5-én a honismeret órák lezárásaként a hagyományostól eltérő tanórán vehettek részt az 5.a osztály tanulói a múzeumban. A másfél órás foglalkozás első részében az egykori helyi mesteremberek foglalkozásainak rejtelmeibe kaphattak betekintést a tanulók, majd mézeskalácsformában maradandó emléktárgyat, agyagformát készíthettek. Köszönjük a Koszta József Múzeum munkatársának, Lukács Nikolettának a tárlatvezetést és a kézműves tevékenység koordinálását is.

TE IS (Testmozgás az Iskolában) programzáró rendezvény

Iskolánkban 2015. június 4. került megrendezésre a TÁMOP-3.3.15-13/1-2014-001 „A hátrányos helyzetű gyermekek önkéntes részvételének ösztönzése a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében” című pályázat programzáró szakmai rendezvénye.

Rendezvényünket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerületének igazgatója Molnárné Tóth Györgyi és a TE IS program mentora Kuruczné Szabó Anikó nyitották meg. Ezt követően intézményünk tornatermében a TE IS csapat játékos sor-és váltóversenyt tartott diákjainknak. A délután a „TE IS szobában” folytatódott ahol a gyerekek, Vincze József supervisor ,és Csernyánszky Erzsébet tréner közösen értékelték a programot és az eltelt évet.

Hajrá TE IS csapat! Szeptembertől folytatás!

Szilver TSE vizsgabál

2015. május 21-én, csütörtökön Szatmári-Nagy Szilvia, a Szilver Táncsport Egyesület és Művészetoktatási Intézmény vezetője és Dévay István iskolánk igazgatója nyitotta meg a szülők és a gyerekek előtt a színvonalas táncbemutatóval egybekötött vizsgabált intézményünkben. Az alsósok táncbemutatója között profi táncosok is szórakoztatták a vendégeket.

Köszönjük a táncpedagógusok Makan Zsuzsanna és Schwartz Péter egész éves munkáját, és a színvonalas műsort!

Kihívás napja iskolánkban

2015. május 20-án, szerdán zajlott hazánk egyik legnagyobb szabadidős sportrendezvénye, a Kihívás napja, melynek fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése. Ehhez a programhoz csatlakozott iskolánk minden tanulója, az alsósok a szentesi Kaland parkban töltötték a délelőtt, a felsősök pedig az iskola udvarán és tornatermében a TE IS diákok közreműködésével sportoltak.

A segítő tanárok törekvésének sikerét igazolja, hogy kipirult, boldog gyerekek mozogtak.

A régészet napja

Május 29-én az 5. a osztállyal a Koszta József Múzeum Csallány Gábor Kiállítóhelyére látogattunk, ahol a régészet napja alkalmából vehettünk részt érdekes foglalkozáson.

A „Gyermekkoromban én is régész szerettem volna lenni” című program több diák kedvét meghozta a régészkedéshez. Lukács Nikoletta vezetésével előadást hallhattunk a magyar régészet megteremtéséről, majd egy próbaásatáson is részt vehettek a tanulók. A kiásott tárgyakat becsomagolták, később lerajzolták, akárcsak a valódi régészek. Ezt követően megnézhettük a raktárat, melybe csak ritkán léphet be látogató. Köszönjük a színvonalas programot!

Apróka-Születésnap

A Klauzálban Apróka hét, az mindenkinek jó

És akár minden évszakban több is tartható
A Klauzálban Apróka hét, az bármikor lehet
A lényeg az, hogy tudjon róla minél több gyerek.”

A tanév végéhez közeledve már 21. alkalommal került megrendezésre intézményünkben a szokásos Apróka hét, amely az idén iskolánk fennállásának 30. évfordulójához kapcsolódott. A programok most is sokszínűek voltak.

Kedden délután az iskola tornatermében a szokásos„ Divatbemutató„ Págerné Kovács Szilvia vezetésével, „Csere-bere játékvásár” Szilágyi Szilvia és Garainé Dombi Ildikó koordinálásával, „Horgászverseny” Gila László irányításával, és „1 perc és nyersz” játék Giláné Oroszi Edit és Darabosné Horváth Ildikó vezetésével zajlott. Szerdán Bíró Szabó Ági néni az iskola könyvtárában várta diákjainkat „Születésnap az irodalomban” című foglalkozására. Szintén ezen a napon készítették el az osztályok az iskola 30. születésnapja alkalmából saját szülinapi tortájukat. Csütörtökön kirándulni mentünk. Az elsősök Szegedre a Vadasparkba, a másodikosok Kiskunfélegyházára, a harmadikosok Budapestre, a negyedikesek biciklizni és a szentesi Kaland parkba. Pénteken pedig az Apróka-hét utolsó napján a tornateremben gyűltünk össze egy közös sportversenyre, amit Bálint Ági néni irányított a többi tanító néni segítségével. A „Hét próba” után a rajzverseny, a divatbemutató és a szülinapi torta készítésének győztesei átvehették díjaikat. Zárásképpen Dévay István igazgató úr és Borsodi Ágnes tanító néni átvették az osztályok által készített szülinapi ajándékokat és jókívánságokat a gyerekektől.

Reméljük mindenki jól érezte magát, sok vidám perccel és élménnyel lett gazdagabb.

Köszönjük Ági néni szervező munkáját és kollégák segítségét!

Képek hamarosan…

Tanévkezdéssel kapcsolatos tudnivalók
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva: