Vesd bele magad!

2012. március 28.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával 2011-ben indult el a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) Vesd bele magad! programja, mely országos mozgalomnak iskolánk 6.b osztálya alapító tagja volt. Ennek keretében a tavalyi 200 főhöz képest az idén már 2000 kisiskolás kapott vetőmagot, hogy otthon, a családi kiskertben saját borsót, répát, céklát, hagymát és karalábét termesszen.

A cél, felhívni a gyerekek figyelmét arra, hogy bizonyos friss élelmiszereket, zöldségeket különösen nagy anyagi befektetés nélkül lehet termeszteni. Így meglátják, milyen különbség lehet a saját maguk által termelt és a bolti zöldségek között nem csak ízben,hanem felhasználhatóságban is. A programban iskolánkból a 3.b, 4.b 6.b és 6.d osztályok vesznek részt, akik minden hónapban beszámolnak kertjeik növekedéséről, a zöldségek felhasználásáról, a mozgalom honlapján: a www.vesdbelemagad.hu oldalon. Itt fontos ismereteket sajátíthatnak el, szakemberek segítségét kérhetik, beszámolókat, fotókat küldhetnek saját kiskertjeikről.

Ezen kívül, március 21-én az iskolakertünket is bevetettük, melyet ebben az évben alakítottunk ki. A 3.b, 4.b és 6.b osztályok tanulói gondozzák a suli „gyakorlókertjét”. Munkánkat a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola két 13. éves technikus hallgatója irányítja és Bakó Dániel gazdálkodó, az AGRYA tagja felügyeli és segíti. Már nagyon várjuk, hogy az első termést leszedhessük, és friss salátát készíthessünk belőle.

KRÉTA rendszer
Étkezés
Rendőrségi prevenciós csomagok
Pályázat 112
Tájékoztató Szülőknek

Óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység az iskolában

Az intézményben iskolai szociális segítő:
Horváth Anita.

Fogadóóra helye, ideje az iskolában:
kedd: 08.00-10.30
csütörtök: 14.30-16.30

  1. emelet, 14. terem

Bővebben

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Idegen nyelvi mérések eredményei
Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány
Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program