Vadlesen a 6.b osztály

2012. február 15.

Február 15-én délután a 6.b osztály „VADLES”-en vett részt Szegváron. Gémes László polgármester, fiatal gazdálkodó hívta meg kis csapatunkat.

Öt terepjáróval jártuk végig a falu határát és megfigyeltük a vadon élő állatokat. A helyi vadásztársaság látja el őket télen táplálékkal. Megfigyeltük, amint esznek az őzek, fácánok, nyulak és az énekes madarak. Ezután ellátogattunk vendéglátónk farmjára. Felültünk a traktorokra és a kombájnra. Kezünkből etettük a borjakat és a kis pónikat. Rácsodálkoztunk a vietnámi malacokra, melyekkel korábban még nem találkoztunk. Legszívesebben hazahoztuk volna a két pici karamell színű malacot. Délutánunkat a kölyök beagle kiskutya tette vidámmá.

Kirándulásunkat anyagilag a Fiatal Gazdák Magyar Szövetségének (AGRYA) támogatta. A természetismeret órák keretében az ő felkérésükre valósítjuk meg az osztállyal a TELLUS programot, melynek része volt ez a kirándulás is.

KRÉTA rendszer
Étkezés
Rendőrségi prevenciós csomagok
Pályázat 112
Tájékoztató Szülőknek

Óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység az iskolában

Az intézményben iskolai szociális segítő:
Horváth Anita.

Fogadóóra helye, ideje az iskolában:
kedd: 08.00-10.30
csütörtök: 14.30-16.30

  1. emelet, 14. terem

Bővebben

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Idegen nyelvi mérések eredményei
Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány
Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program