Csuli születése

2012. március 19.

Március 19-én a 6.b osztály a harmadik és egyben az utolsó farmlátogatáson vehetett részt a TELLUS program keretében, az AGRYA támogatásával és Bakó Dániel fiatal gazdálkodó támogatónk szervezésével. Kellerné Mencser Mária telepvezető természetismeret órán egy interaktív diás beszélgetés formájában bemutatta a kunszentmártoni út melletti szarvasmarhatelepet, ahová ezután együtt ellátogattunk. Itt 1147db szarvasmarhát tenyésztenek. Látogatásunk során szemtanúi lehettünk egy gyönyörű kisborjú világra jöttének. Élményt jelentett, hogy az ellés során láthattuk a köldökzsinórt, a magzatburkot és azt, amint a boci megpróbál lábra állni. Mi a születés pillanatának részesei lehettünk, Ő pedig elsőként osztályunk tanulóit láthatta. A boci a CSULI nevet kapta tőlünk. Majd megnéztük, hogyan fejik nagyüzemi módon a teheneket. Megtudtuk, hogy a naponta fejt 11 ezer liter tejet részben Szentesre a tejboltba, részben Székesfehérvárra a tejfeldolgozóba szállítják, ahonnan ALFÖLDI TEJ elnevezéssel kerül a boltokba.

KRÉTA rendszer
Étkezés
Rendőrségi prevenciós csomagok
Pályázat 112
Tájékoztató Szülőknek

Óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység az iskolában

Az intézményben iskolai szociális segítő:
Horváth Anita.

Fogadóóra helye, ideje az iskolában:
kedd: 08.00-10.30
csütörtök: 14.30-16.30

  1. emelet, 14. terem

Bővebben

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Idegen nyelvi mérések eredményei
Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány
Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program