Nagy Vagy! – selejtező

Nagy Vagy! című vetélkedő VI. selejtezőjében I. helyezett: KLAUZÁL GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA SZENTES

2011 márciusában kaptuk a hírt, hogy iskolánk részt vehet a TV2 által szervezett Nagy Vagy! c. iskolai és családi vetélkedőn. Lelkes csapatunk 2011. április 2-án indult útnak Budaörsre. VI. selejtező csoportban kellett helytállnunk, ellenfeleink: Sátoraljaújhely, Zalaegerszeg, Ádánd, Jászkisér és Bp. XIII. kerületének egy iskolai csapata volt. Mi csapatkapitánynak a többszörös európa és világbajnok aerobicost Katus Attilát kaptuk.

Reggel 8 órától már jelenése volt a gárdának, vizes feladatok voltak terítéken. Az első feladatban picit alul maradtunk, csak az 5. helyen csaptunk a célba. De ezután valami csoda folytán megtáltosodott az alakulat és a következő két vizes játékot fölényesen megnyertük. Úgy érkeztünk a csarnokban lévő szárazföldi játékokhoz, hogy továbbjutást érő helyen álltunk.

Délutánra óriási volt a várakozás, elhittük hogy továbbjuthatunk. Erősítette pozíciónkat, hogy az autóhúzós versenyben 2. lettünk. Ekkor már ott lebegett szemünk előtt a dobogó, hogy talán pici szerencsével akár meg is nyerhetjük a versenyt. A következő három szárazföldi játékban az első két helyen végeztünk sorozatban, fölényes 5 pontos előnnyel vágtunk bele a hajrába. Ekkor egy újabb gyengébb játék következett, és ismét mint az első feladatban csak az 5. helyen érkeztünk meg. Elolvadt az előny. Sátoraljaújhely és közöttünk pontegyenlőség, Zalaegerszeg 5 pont távlatból kezdte az utolsó játékot (dupla pontokért). A többi egylet már csak a tisztes helytállásban reménykedhetett. Az előző gyengélkedés, iszonyatos akartba csapott át, nem akartunk lemaradni az elődöntőről. Küzdöttünk utolsó erőnkig, és második helyen estünk be a célba. Ez azt eredményezte, hogy második helyezett: Sátoraljaújhely csapata. Óriási boldogság a pályán, és a bennünket elkísérő negyven diák a lelátón. Szenzációs ünneplése kezdődött. Fokozni lehetett, amikor a műsorvezető közölte: A VI. selejtező győztese: A fehér csapat, SZENTES, KLAUZÁL GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA!!!!!

Köszönjük mindenkinek, aki szorított csapatunkért, akár az iskolán belül, akár az egész városban. Reméljük sikerült öregbíteni intézményünk és városunk sportos hírnevét! Kérünk mindenkit hogy szorítsanak nekünk az Elődöntőben is.

A csapat tagjai voltak:

  • Gálfi Ádám – 4. a
  • Kovács Alexandra – 4. a
  • Kozák Dóra – 8. b
  • Karikó Tóth Petra – 8.b
  • Lőrinc Bence – 8. a
  • Szabó Bernadett
  • Lukács Adrienn
  • Kollár Zoltán
  • Szöllősi Ferenc
KRÉTA rendszer
Étkezés
Rendőrségi prevenciós csomagok
Pályázat 112
Tájékoztató Szülőknek

Óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység az iskolában

Az intézményben iskolai szociális segítő:
Horváth Anita.

Fogadóóra helye, ideje az iskolában:
kedd: 08.00-10.30
csütörtök: 14.30-16.30

  1. emelet, 14. terem

Bővebben

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Idegen nyelvi mérések eredményei
Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány
Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program