Természettudományi hét 2018

 

2018. május 7 – 11 között szerveztük meg a nagy hagyományokkal rendelkező természettudományi hetet. A TÁMOP 3.1.4 C pályázat fenntartásaként a hét témájául az egészséges életmódot választottuk. A felsős diákok idén is gazdag és színes programok közül választhattak.
Hétfő délután Sándor János gombaszakértő tartott előadást a gombák érdekes világáról. Mesélt különleges és értékes gombákról , a gombászás előnyeiről és veszélyeiről kiemelve az ehető és mérges gombapárokat. Külön kiemelte a gombamérgezés tüneteit és a szükséges teendőket. Az előadás a tanulók kérdéseivel igazán interaktívvá vált.

 

Kedden Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt leköszönő titkárát hívtuk meg. A Vöröskereszt történetéről szóló kisfilm megtekintése után beszélgetett a gyerekekkel a nyári balesetekről, a vérzések fajtáiról illetve alapvető elsősegély nyújtási ismeretekkel bővítette a diákok ismereteit. Nagy hangsúlyt fektetett a szakszerű újjáélesztés elsajátítására gyermek valamint felnőtt esetén is, amit a próbababán a vállalkozó kedvűek ki is próbálhattak.

 

Szerda délután Dévay István intézményvezető útibeszámolóját hallhattuk a Határtalanul programon belül nyertes erdélyi kirándulásról, amelyen iskolánk 7. osztályos tanulói vettek részt. A bemutatást igazgató úr történelmi, földrajzi sőt kémiai magyarázatokkal színesítette. A képek magukért beszéltek és megállapítottuk, hogy Erdély lenyűgöző és legalább egyszer látni kell.

 

Csütörtökön a hagyományos informatika vetélkedőt szerveztük két korcsoportban. Az 5-6. osztályosoknak a feladatokat Horváth Ferenc tanár úr állította össze. A 2-3 fős csapatok párhuzamosan egy totó-t kellett megoldaniuk az immunrendszer témakörével kapcsolatban az internet segítségével, majd a PAINT program segítségével egy vitaminkészítmény plakátját kellett megtervezniük.
A vetélkedőn a következő eredmény született:
I. Vitamin (6.b osztály) – Szabó Zsuzsanna, Héjja Bence, Garai Lázár
II. GG (5.b osztály) – Komjáti Péter, Gődér Gergő, Duka Kornél
III. Almák (5.a osztály) – Faur Kevin, Sándor Máté, Hajnal Attila
Gratulálunk a nyertes csapatok tagjainak!

 

A 7-8. osztályosoknak Urbancsok Győző tanár úr írta ki az előzetes feladatot. A csapatok nehéz feladat előtt álltak. Az immunrendszerről, annak erősítéséről és védelmi szerepéről kellett Powerpoint bemutatót készíteniük. A zsűri a tartalom mellett az esztétikumot és a felhasznált effekteket is értékelte. Az elkészült munkák ebben a korcsoportban is magas színvonalúak lettek, ami mutatja tanulóink informatika jártasságát és kooperációs képességét is.

 

Az értékelés után a következő tanulók értek el helyezést:
I. Gömöri Roland, Horváth Bence (7. b osztály)
II. Tomcsányi Máté, Szekeres András (7. a osztály)
III. Csikós Anna, Varga Alexandra (8. a osztály)
A hét utolsó napján a mozgásé volt a főszerep. Valkainé Gombás Gabriella itness edző egy 20-25 perces „deep work” edzést tartott a lelkes kiscsapatnak. Már a látvány is fárasztó volt, ennek ellenére a fiúk és lányok egyaránt odatették magukat és igyekeztek követni a mozdulatokat. A torna után levezetésként még beszélgettek a mozgás fontosságáról, hogy napjaink egyik vezető egészségügyi problémáját, az elhízást és ennek következményeit elkerüljék.
A természettudományi hét végén szeretném megköszönni a munkaközösség valamennyi tagjának a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítséget. Végül itt is kifejezném köszönetemet a meghívott előadóknak az érdekes és szakszerű előadásaikért.

 

Kerekesné Török Mária
munkaközösség-vezető

KRÉTA rendszer
Étkezés
Rendőrségi prevenciós csomagok
Pályázat 112
Tájékoztató Szülőknek

Óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység az iskolában

Az intézményben iskolai szociális segítő:
Horváth Anita.

Fogadóóra helye, ideje az iskolában:
kedd: 08.00-10.30
csütörtök: 14.30-16.30

  1. emelet, 14. terem

Bővebben

Tájékoztató

Tájékoztató az etika óra helyett választott hit -és erkölcstan oktatás megszervezéséről:

Tájékoztató

Iskolapszichológiai ellátás

Hétfő:  12:30 - 13:15 -> Fogadóóra (27-es terem)

________________________________________

Idegen nyelvi mérések eredményei
Gyermekutaztatás szabályai

A tragikus veronai buszbaleset után a Kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A Kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a Kormány  ki kívánja kérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, amelyet az alábbi linken érhetnek el:

https://konzultacio.kormany.hu/.

Klauzálos Gyermekekért Alapítvány
Tájékoztató a nyári napközis táborról
Megújult iskolánk honlapja

Elkészült formailag megújult honlapunk. Bízunk benne, hogy látogatóink könnyen eligazodnak majd az új oldalon és kérdéseikre remélhetőleg gyorsan választ találnak.

A régi tartalmak folyamatosan átvételre kerülnek a régi weblapról. Amennyiben mégsem talál valamit, korlátozott ideig elérhető az előző változat is az alábbi képre kattintva:

Nemzeti Tehetség Program