Szentesi Bárdos Lajos Vegyes Kar

A 40 tagú együttes 1977-ben alakult. A közös éneklés és az együttlét örömén túl a város zenei életének gazdagításához is hozzájárultak. Bárdos Lajos nevét 1986-ban, a zeneszerzõ halálakor - a család hozzájárulásával - vették fel.Bárdos vegyes kar

A kórus anyagi támogatását éveken át a Szentes és Vidéke ÁFÉSZ valamint a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Központ vállalta. 1997-tõl azonban egyesületként mûködik az énekegyüttes a városi fúvószenekarral egyetemben.

A kórus húsz év alatt kiépített repertoárjában ma már mintegy 140 mû szerepel - átfogva az európai mûvészet nagy korszakait, a reneszánsztól századunkig.

A kórusok országos minõsítései során a Bárdos Lajos Vegyeskar fokozatosan haladt felfelé a ranglétrán : ezüst, majd arany és 1996-ban "Fesztiválkórus" minõsítést nyert el. A Magyar Rádió 14-szer készített velük "Kóruspódium" felvételt, 1987-ben pedig egyenes adásban is szerepelt az együttes, s két ízben pedig televíziós felvételen közremûködött.

A számos megyei és országos fesztivál közül különösen emlékezetes a Régi Zeneakadémián két évenként megrendezett találkozó, amelyet a Bárdos kórusok számára szerveznek, valamint a szentesi vegyeskar rendezése által immár hagyományossá vált Egyházzenei Találkozó.

A dalosok a zenén keresztül sok barátot mondhatnak magukénak bel- és külföldön egyaránt. Négyszer jártak Szlovéniában a Mesani Komorni Zbor Celje meghívására, háromszor a németországi Mesumban, a Mádchen- und Frauenchor vendégeként, Temesvárott pedig a Bartók Béla vegyeskarnál.

A kórus kitüntetései:

"Szentesért" aranyfokozat (1982.)
Csongrád Megyei Közgyûlés Alkotói díja (1996.)

A kórus karnagyai:
Nagy János (1977- ), Veréb Imre t(1977-1981) ,Majtényi András (1982 - 1990)

Zongorakísérõk: Majtényi András, Binder Zita, M.észárosné Suha Csilla, Nagy Endre, Veréb Imréné, Ukszta Erika